On Top | Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

De meeste van jullie zullen Anna Nooshin kennen van haar Youtube kanaal of door NSMBL.nl. Voor degene die ze nog niet kennen, ze won ooit de most successful blogger business award, zegt al genoeg toch? In haar boek On Top schrijft ze over online succes. Ik neem jullie mee doorheen het boek en geef het een eindconclusie.

On Top | Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

Het boek is een hardcover en heeft een leuk formaat. De lay-out is alvast prachtig, clean en zachte kleuren.

 

On Top Anna Nooshin

Het boek noemt zichzelf een handboek voor online succes met tips en ideeën om alles uit jezelf te halen. Na het lezen van het boek zou ik het niet echt een handboek noemen, maar daar kom ik later op terug.

 

On Top Anna Nooshin

Dit kan ik altijd wel waarderen. Dit is de eerste pagina die je ziet bij het openen van het boek, zo lief!

 

On Top Anna Nooshin

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, die vaak met veel humor geschreven zijn. Dit is een leuke frisse toets in het boek. Want praten over succes moet niet altijd even serieus zijn toch?

 

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

Doorheen het boek zie je verschillende foto’s van Anna verschijnen. En nee, niet elke foto is even flatterend, maar dat was haar opzet. Om te tonen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dit vertelt ze ook mooi in het onderdeeltje ‘instacraptalk’.

 

On Top Anna Nooshin

In instacraptalk vertelt Anna hoe we niet elke afbeelding op het internet moeten geloven. Sommige bloggers plaatsen foto’s van een plaats waar ze dan zogezegd zijn, maar eigenlijk is die foto al een paar weken oud, en zijn ze daar helemaal niet (als je snapt wat ik bedoel).

 

On Top Anna Nooshin

Ook niet elke foto op bijvoorbeeld Instagram, is wat het lijkt. Op deze collage kan je zien hoe Anna haar foto’s bewerkt voor ze online staan.

 

On Top Anna Nooshin

Het boek is geschreven in een doorlopende tekst, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Bij het horen van ‘handboek’ dacht ik eerder aan een opsomming van tips en trics, maar geen verhaal. Het begin van het boek begint bij haar kindertijd. Hier vertelt ze wat de verschillen zijn tussen Iraniërs (ze is van Iraanse afkomst) en Nederlanders, best wel grappig om te lezen.

 

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

Anna heeft in haar jeugd verschillende baantjes gehad, ook grappig om te lezen. Nu voel ik me ontzettend lui, haha.

 

On Top Anna Nooshin

Anna heeft al best wat van de wereld gezien. Ze deed haar stage in New York. Heel leuk voor meiden die dit ook graag willen doen. In het verhaal van Anna lees je, dat hoge verwachtingen niet altijd goed zijn. Na haar studies is Anna gaan backpacken doorheen verschillende landen, ook hierover krijg je wat tips. Hoewel ik niet zozeer weet wat dit met online succes te maken heeft.

 

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

Ik ben net twintig geworden en ik kan me best wel vinden in deze theorie. Dit is by far mijn favoriete hoofdstuk. Wees niet bang als je afstudeert en nog geen idee hebt van wat de volgende stap is. Dus voor iedereen met een kwarteeuwmidlifecrisis, stop met panikeren en lees de tips in dit boek!

 

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

Natuurlijk kan je het hele verhaal lezen over hoe Anna in de bloggerwereld gerold is. Super inspirerend en gek hoe snel dingen kunnen gaan. Ik vind het ook enorm verademend dat Anna geen blad voor haar mond neemt en haar mening geeft, commercie is niet stom mensen!

 

On Top Anna Nooshin

Dit is altijd wel handig om te weten. Hier lees je een verhaal van Anna op haar laatste shoot. Het is bijlange niet zo glamoureus als mensen denken dat het is.

 

On Top Anna Nooshin

On Top Anna Nooshin

Ik weet niet zo goed waarom maar je krijgt in dit boek ook datingadvies, en nee niet enkel voor jou, ook voor de mannen zijn er tips.

 

Wat ik er van vind

Al bij al heb ik het boek enorm graag gelezen. Het is vlot en humoristisch geschreven en is simpel opgemaakt. Ik zou het echter wel eerder een soort dagboek van online succes noemen in plaats van een handboek. Want het zijn niet zo’n losse tips hier en daar, maar het is echt het verhaal van iemand die weet wat succes hebben is. En dat is helemaal niet erg, want wees nu eerlijk, van wat leer je het meest? Gewone random tips of een echt verhaal van iemand die het heeft meegemaakt?

Af en toe dacht ik wel even, waarom heb ik dit nodig? Zoals bij het datingadvies en de tips voor backpacken. Maar dat terzijde is het een heel inspirerend boek en ik ben enorm blij dat het in een leesboek vorm is gegoten. Het is geschreven met een humoristische noot en geeft je een realistische kijk op de weg naar succes, goed gedaan Anna!

 

On Top van Anna Nooshin is te koop voor €20 bij bol.com

 

Q: Ken jij dit boek? Wat vind jij ervan?

 

 

5 Responses

 1. Liese 21 juli 2015 / 10:47

  Lijkt me echt een fijn boek om te lezen. Toch maar even op de birthday wishlist zetten ^^

 2. Marie 21 juli 2015 / 11:49

  Goede review! Ik zou het boek ook wel willen lezen 🙂

 3. Merel 21 juli 2015 / 13:36

  Je hebt me overtuigd! Heb er al zoveel over gehoord maar nu ik jouw foto’s enzo heb gezien, wil ik ‘m gaan bestellen! *gaat naar bol.com*

 4. Amy - The Pink Perfectionist 21 juli 2015 / 16:31

  Ik twijfelde steeds over dit boek maar deze review heeft me toch overtuigd. Ik ben zelf niet zo van de zakelijke en strikte handboeken maar ik put graag inspiratie uit de verhalen van andere mensen. Dit boek lijkt me dus ideaal!

 5. Celeste 21 juli 2015 / 18:12

  Wat een uitgebreide review zeg, heel fijn! Lijkt me inderdaad een leuk boek om een keertje te lezen, wie weet ooit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.