5 tips om je haar te beschermen in de zon

Haar beschermen in de zon

De zon kan je haar behoorlijk beschadigen. En haar als stro is natuurlijk wel het laatste dat we willen. Hier zijn een paar tips om je haar mooi en glanzend te houden, de hele zomer lang!

Tip 1

Gebruik een beschermende spray. Voor je in de zon gaat kan je best een beschermde spray gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de matrix biolage sunsorials protective hair dry-oil. Deze spray spuit je op je haar voor je gaat zonnen en nadat je in de zon bent geweest. Het versterkt en beschermt je haar.

Tip 2

Haar beschermen in de zon

Doe een zonnenhoed op. Yay voor ons dat de grote zonnenhoeden weer trending zijn. Zo kan je ongestoord rondlopen met een grote hoed, en tegelijkertijd ook nog eens in de mode zijn. Een hoed beschermt trouwens niet enkel je haar maar ook je gezicht, twee vliegen in één klap!

Tip 3

Toch niet zo’n fan van een hoedje? Wikkel dan je haar in een dotje zodat de zon niet tot bij je haarpunten kan. Zo blijft het meest gevoelige deel van je haar toch beschermd.

Tip 4

Dove Pure Care Oil Advanced Hair Series

Dove Pure Care Oil Advanced Hair Series

Gebruik een herstellende shampoo. Na een dag in de zon kan je haar een extra voedende shampoo gebruiken. Let wel op dat de shampoo je geen vettig haar bezorgt.

Tip 5

REDKEN DIAMOND OIL SHATTERPROOF SHINE

Redken Diamond Oil Shatterproof Shine haarolie (review)

Gebruik olie voor je puntjes. De punten van je haren zijn het meest gevoelig en drogen het snelst uit in de zon. Daarom kan het zeker geen kwaad om hier wat extra aandacht aan te besteden. Een beetje olie op de puntjes is dus onmisbaar na een dagje zonnen!

 

Q: wat doe jij om je haar te beschermen?

 

 

6 Responses

 1. Sandra 19 juli 2015 / 08:53

  Whoeps, als ik eerlijk ben denk ik er nooit over na als ik in de zon lig. Ik wil altijd juist dat mijn haar bleekt door de zon, haha. Maar ik besef me zeker wel dat het beter is om wel iets er aan te doen. Dit zijn in ieder geval handige tips voor deze leek hier, haha!

 2. Marjolein 19 juli 2015 / 13:01

  Ik denk hier dus nooit over na, fijn dit artikel want het maakt me er wel bewust van! x

 3. BySilke 19 juli 2015 / 13:50

  Ik bescherm mijn haar niet echt tegen de zon denk ik.. Het zit wel meestal in een knotje, maar ik denk dat het alsnog beschadigd wordt.. Ik zal er nog eens een masker in draaien!

  • Silke 20 juli 2015 / 18:56

   Hoi Melissa! Dat hoedje komt van de H&M collectie van vorig jaar.

 4. Shiralee 22 juli 2015 / 21:55

  Wat een handige tips zeg! Wie zegt inderdaad dat wij onze haren niet moeten beschermen tegen de zon?! Zo’n hoedje staat trouwens erg leuk, ik ga er ook eens naar kijken, dankjewel! Een knotje dat is eigenlijk ook wel slim inderdaad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.