Redken Diamond Oil Shatterproof Shine | Haarolie

Mijn haar is heel belangrijk voor mij. Het is vrij lang en dun, en heeft dus een goede verzorging nodig. Ik gebruik vaak olie voor mijn haarpuntjes. Ik heb al veel oliën uitgetest, en vandaag is de Redken Diamond Oil aan de beurt.

De verpakking

De fles is van glas, wat op zich wel fancy oogt. Maar voor mij is het geen goede zaak. Ik wil vaak snel zijn en ik laat dan ook vaak flesjes vallen (oeps). Geen probleem als ze van plastiek zijn, maar glas… En probeer eens (vettige) olie op te kuisen van de vloer, moeilijk!

Het systeem

Redken werkt hier met een druppel systeem. Dit vind ik lastig, een pompje is toch veel handiger? Maar ik merk wel dat je weinig nodig hebt. Als je enkel olie op je puntjes wil, is één keer drukken genoeg.

Mijn mening

Over het systeem

Het systeem vind ik jammer genoeg maar niets. Het heeft me een week of twee gekost eerdat ik wist hoeveel ik ervan moest nemen. Een pompje zou veel handiger geweest zijn.

Over de olie en zijn werking

De olie op zich voelt wel niet zo vettig aan als de goedkopere, wat ik wel fijn vind. Qua werking merk ik niet veel verschil met goedkopere varianten. Mijn haar glanst en voelt terug wat zachter aan; maar dat deden de andere oliën ook.

Over de prijs

Op het internet ligt dit flesje rond de 30 euro. Ik weet niet meer precies hoeveel ik betaalde bij de kapper, maar ik weet nog dat het absoluut niet goedkoop was. Aangezien ik geen verschil zie tegenover goedkopere merken vind ik dit veel te duur.

Eindconclusie

Ik vind het een beetje weggegooid geld, en volgens mij zit een deel van de prijs ook in de verpakking (glazen flesje en druppel systeem). Ik ben in ieder geval niet omver geblazen.
Mocht je toch geïnteresseerd zijn, de olie vind je bijvoorbeeld hier voor €31,40

Q: Zou jij deze olie wel interessant vinden?

SHARE:

1 Response

  1. BySilke 16 januari 2015 / 08:07

    Spijtig dat hij niet zijn geld waard was! Hij ziet er wel prachtig uit, misschien moet je hem houden ter decoratie haha 🙂 Leuke foto’s trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.