5 dingen die je leert op de hogeschool/unief

DSC_1042 kopie

Het is weer zover jongens, het nieuwe academiejaar gaat maandag weer van start. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar bachelor Journalistiek. Ik heb al ontzettend veel geleerd in die twee jaren en besloot er een paar neer te schrijven voor jullie!

 

Je gaat heus wel vrienden maken

Dit is volgens mij de grootste angst van iedereen die voor de eerste keer gaat verder studeren. Je kent er niemand, en gaan zij jou wel leuk genoeg vinden? Maak je geen zorgen, voor je het weet heb je al een nieuwe beste vriendin gevonden. Je bent perfect zoals je bent, en wees niet verlegen om mensen aan te spreken. De meesten zullen zich even ongemakkelijk vinden als jij!

Een buis op je examen maakt je niet dom

Als je buisde op je examen in het middelbaar had je vaak niet correct geleerd, of niet genoeg. Maar dat is absoluut niet zo als je gaat verder studeren. Examens worden vaak heel gek opgesteld, met vragen die niet letterlijk in de cursus staan, gokcorrectie enzoverder. Voel je dus niet minder omdat je herexamens hebt, volkomen normaal!

 

Frietjes elke dag is niet de oplossing

Voor mij ging er een hemelpoort open toen ik de cafetaria zag in school. In mijn middelbare en lagere school was er nooit een mogelijkheid om warm te eten. De verleiding is dan ook heel groot om elke dag een maaltijd met frietjes te nemen. Maar ga niet overboord hiermee en denk aan de voedingsdriehoek luitjes!

 

Loop niet op trappen

Ookal ga je je trein missen, loop nooit op trappen. Ik heb al een paar mensen onderuit zien gaan, inclusief mezelf uiteraard. Liever wat later thuis dan blauwe plekken overal!

Leer lachen met je miserie

Als ik dit niet zou doen zou ik gegarandeerd ontploft zijn. Soms heb je zoveel aan je hoofd voor school, dat je er eens om moet lachen. Neem het niet altijd te serieus. Er mag best gelachen worden!

 

 

SHARE:

6 Responses

 1. Melissa 20 september 2015 / 16:54

  Ik ben ook al onderruit gegaan op de trap haha! Die van de Ham zijn vreselijk als ze net gepoetst zijn 😉
  Goh, de vrienden. Ik heb kennissen gemaakt, niet echt vrienden, misschien ben ik gewoon een moeilijke 😉
  Tof lijstje

 2. BySilke 21 september 2015 / 11:26

  Voor mij is die laatste echt heeeeel handig om in m’n achterhoofd te houden. Manmanman, wat heb ik al gepanikeerd, terwijl dat achteraf niet nodig was! Toffe tips en zeker handig voor mensen die nog niet weten wat zich te wachten staat 🙂

 3. Lena 22 september 2015 / 21:19

  Haha, dit is ontzettend herkenbaar!
  Een van mijn grootste ergernissen zijn de examens die niet eens echt je kennis testen. Zo’n examen met maar één vraag bijvoorbeeld. Zo ben ik ooit gebuisd geweest, terwijl ik alles had geleerd had behalve net dat ene hoofdstuk, en iemand anders die heel haar cursus snel eens had doorgelezen had net een 10 op 20. Verschrikkelijk!
  En dat laatste is ontzettend belangrijk 😉 Nu ik aan mijn master begonnen ben, heb ik echt geleerd wat vaker te lachen en minder te panikeren 🙂

 4. Claudia 22 september 2015 / 21:29

  Haha ik ben nog nooit onderuit gegaan op de trappen, maar ik ga wel altijd snelwandelen. En dan krijg ik gigantische krampen in mijn kuiten. Bij die eerste ben ik er deels met je eens. In het begin lukte het me echt niet om vrienden te maken, toen wel en toen gingen ze allemaal weer weg naar een jaar. En ik bleef koos vriendloos achter. Het heeft 3 jaar geduurd voor ik weer echt vriendinnen had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.