DIY: Draadfiguur op hout

Draadfiguur op hout

Laatst vond ik een mooi houten schilderijtje in een meubelzaak. Er zaten spijkers in waarrond een touw gespannen was in een vormpje. Heel erg mooi, maar dat kan je toch perfect zelf maken? Afgelopen weekend was het dus knutseldag! Kijk je mee hoe ik dit draadfiguur op hout maakte?

 

Wat je nodig hebt

  • plankje hout
  • potlood
  • spijkers
  • hamer
  • draad
  • figuurtje uitgeprint en uitgeknipt

 

Draadfiguur op hout

Het is november, dus mag ik officieel al praten over Kerstmis toch? Ik ben gek op de gezellige sfeer van Kerst. En zo’n hout plankje straalt gewoon warmte en gezelligheid uit. Reden te meer dus om er een mooie kerstfiguur op te maken!

Draadfiguur op hout

Ik zocht op internet een goed plaatje van een kerstboom en knipte hem uit. Leg het figuurtje op je plankje hout en teken met een potlood puntjes langs de omtrek van het figuur. Let op dat je de puntjes voor je spijkers niet te ver uit elkaar zet. Je hebt voldoende spijkers nodig om een mooi vol figuur te krijgen.

 

Draadfiguur op hout

Als je puntjes gezet hebt kan je de spijkers erin kloppen met een hamer. Opletten voor die vingertjes!

 

Draadfiguur op hout

En dan moet je enkel nog de spijkers met elkaar verbinden. Je kan gewoon de omtrek volgen of je kan wat kris kras door elkaar gaan. Ik gebruikte hier ijzerdraad die je in hobbywinkels kan vinden. Maar een stoffen draadje geeft ook een mooi warm en gezellig effect.

 

Draadfiguur op hout

Ziezo, je draadfiguur op hout is klaar! Ik vind het resultaat erg mooi geworden en ben er heel erg blij mee. Erg simpel, en snel gemaakt!

 

Wat vinden jullie van draadfiguren op hout?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.