Kerstkoekjes maken

Kerstkoekjes

Ik weet het, Kerst is al lang voorbij. Maar toch wou ik dit nog even met jullie delen. Voor nieuwjaar deden mijn vriend en ik een poging tot het maken van deze kerstkoekjes, hoe we dat deden? Lees snel verder!

Aangezien mijn vriend een grote fan is van Jeroen Meus, probeerden wij deze koekjes volgens dit recept.

Benodigdheden (voor 70 koekjes)

  • 300 g boter
  • 100 g vanillesuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 2 eieren
  • 600 g bloem
  • zout
  • deegrol
  • vershoudfolie
  • vormpjes in kerstfiguren
  • 200 g poedersuiker
  • 30 ml water
  • 5 g eiwitpoeder

 

Koekjes

Leg allereerst een halfuurtje voor je begint de boter uit de koelkast. Zo kan hij later makkelijk worden gemengd. Doe voor de koekjes de boter in een mengkom samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, vanillestokjes, eieren en bloem. De bloem kan je best zeven voor je het bij de rest doet, en beetje bij beetje eronder mengen. Meng de ingrediënten goed door elkaar, rol het in een bolletje in vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast.

 

Kerstkoekjes maken!

Als je het deeg 90 minuten in de koelkast hebt laten rusten kan je het uitrollen en met steekvormpjes er koekjes uitsnijden. Leg die op bakpapier op een bakplaat en steek deze een 18 minuutjes in de oven op 180 graden.

 

Glazuur

Voor de afwerking op de koekjes kan je glazuur maken door het eiwitpoeder, de poedersuiker en het water te mengen. Door het eiwitpoeder wordt je glazuur mooi hard op het koekje.

Ziezo, ik hoop dat jullie koekjes enorm lekker smaken! Hebben jullie al eens kerstkoekjes gebakken?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *