Over geluk

IMG_2272

Ik wou hier al een tijdje iets over schrijven. Het leven gaat zo snel. En soms moet ik toch eens even stilstaan en alles even relativeren. Want geluk heb ik echt wel, ook al lijkt het soms ver weg.

Ik moet even eerlijk zijn, de laatste tijd gaat het niet al te best met mijn humeur. Ik vind het gewoon moeilijk om me ergens aan op te trekken als ik me wat slecht voel. Om letterlijk blij op te staan en vervolgens ook weer blij te gaan slapen. Maar waarom is het zo moeilijk om tevreden te zijn met wat ik heb? Ik ben toch gezond, ik heb een lief gezin en lieve vrienden. Maar na een tijdje wordt alles een sleur, en lijkt alles een beetje vanzelfsprekend.

Met Operatie Optimisme wou ik me focussen op hetgeen wat me gelukkig kan maken doorheen de dag. Maar moet er zo nodig wel iets zijn om je gelukkig te maken? Kan je niet uit jezelf gelukkig zijn? Ik moet eerlijk toegeven, een tijdje geleden voelde ik me super goed in mijn vel. Ik had helemaal niets nodig om me blij te maken. Een nieuwe dag was al een reden op zich. Nu heb ik daar wat moeite mee, best veel eigenlijk.

 

 

Vaak denk ik wel, wow wat ben ik aan het zagen. Ik ben kerngezond, ik heb een dak boven mijn hoofd en voeding in mijn koelkast. Misschien focus ik me te hard op de toekomst en te weinig op het hier en nu. Misschien focus ik me zelfs te weinig op mezelf. Soms voel ik me onbestaande, en vaak zelfs overbodig. Zorgen voor anderen zit in het menselijk karakter. Maar soms verlies je jezelf een beetje.

 

Een warme oproep aan mijn lieve lezers

Daarom lieve lezers. Verzorg je goed, en geloof in jezelf. Want geloof mij, je kan echt meer dan je denkt te kunnen. Heb je een droom? Stop met dromen, en doe het gewoon. Want nadenken in de eerste plaats is goed, maar zorg ervoor dat het niet alleen blijft bestaan uit nadenken. En nog een warm oproepje aan jullie allemaal: geef elkaar complimentjes, lach naar die man of vrouw op de trein. Want soms is een lach net dat duwtje in de rug dat iemand nodig heeft. Maar vooral, hou van jezelf.

SHARE:

5 Responses

  1. Bo 10 maart 2015 / 10:25

    Mooi artikel Silke! En gelijk heb je 🙂

  2. Ines 11 maart 2015 / 20:42

    Gelukkig zijn is altijd een beetje met komen en gaan, als je je nooit slecht voelt, dan weet je nooit hoe echt goed zijn voelt. Niet dat ik je nu aanraad om je slecht te voelen maar wie weet komt het gauw weer beter en dan kan je je weer blij voelen 😀 Weet je een beetje wat ik bedoel? 😉

  3. Nathalie 16 maart 2015 / 23:29

    Heel mooi artikel. Ik denk dat iedereen wel van die dipjes heeft. Tuurlijk gaat alles soms niet even super en moet je jezelf eens tijd gunnen om te bezinnen en na te denken. Perfect normaal. Maar geloof me, je bent echt prachtig van binnen en van buiten en je hebt ook nog eens een kanjer van een blog 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.