The Questions Of Life Tag

Deze tag heb ik al vaak voorbij zien komen. Ik wou hem graag invullen, maar de vragen schrokken me wat af. Het zijn namelijk vrij serieuze en diepe vragen. Maar toen dacht ik, ach waarom niet. Dus hier is ie!

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?

Dan moet ik toch meteen denken aan het halen van mijn rijbewijs. Ik weet niet waarom, maar dat woog zo zwaar op mijn schouders. Ik leer vrij snel handelingen, en ik kon het maar niet vatten waarom auto rijden me niet meteen lukte. Dat is natuurlijk compleet normaal, want als je auto rijdt moet je op enorm veel dingen letten. En de examinators zijn wel echt streng geworden. In april 2014 ging ik voor de tweede keer. In België moet je verplicht rijlessen volgen als je voor de tweede keer buist. Ik had ervoor al rijlessen gevolgd en wou dat echt absoluut niet nog eens doen. Dat zou het proces alleen maar vertragen. Maar wonder boven wonder zei de examinator op het einde van de rit dat ik geslaagd was. Er viel plots zo veel gewicht van mijn schouders en ik was echt zo blij! Eindelijk!

 

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Goh, ik wou vroeger altijd paardrijden maar ook figuurschaatsen, haha. Ik zou dat nog altijd graag doen nu. Paardrijden zou nog lukken. Maar ik denk niet dat ik nog lenig genoeg ben om te beginnen met figuurschaatsen (haha).

 

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Enorm veel, maar ik zou niet iets specifiek kunnen noemen. Ik denk vaak enorm veel na voor ik iets doe. En kom dan ook vaak tot de conclusie dat ik iets best niet doe. Eigenlijk moet je gewoon eens zeggen, ‘f*ck it, ik doe het’. Maar als ik echt een antwoord moet geven denk ik aan vaker zeggen wat er in mijn hoofd speelt en mijn gevoelens wat meer uiten. En reizen, ja vooral dat.

 

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Dat ik echt enorm veel hecht aan de levenskwaliteit van anderen. Het is echt raar, maar als iemand dicht bij mij niet gelukkig is, kan ik precies ook niet meer ten volste leven. Dan sta ik precies op automatische piloot. Gelukkig heb ik dat laatst beseft en probeer ik er aan te werken. Want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Vaak over de dingen die ik wil doen in plaats van het ding waar ik mee bezig ben (haha). Laatst zat ik in de trein en had ik plots zo veel zin om te gaan joggen. Ik denk ook vaak terug aan dingen die die dag gebeurd zijn. Eigenlijk denk ik vrijwel constant, over dingen die ik nog moet doen, dingen die ik misschien verkeerd heb gedaan of best anders gedaan kon hebben.

 

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

But remember that you have to move on, somehow. You just pick your head up and stare at something beautiful like the sky, or the ocean, and you move the hell on.

Ik wil me minder laten beïnvloeden door omstandigheden. Natuurlijk is het normaal dat als er iets minder leuk  gebeurd dat dat jou ook aantast. Maar ik wil het niet meer zo laten aanslepen. Oké, het is wat het is, maar de enige weg is vooruit. En de toekomst? Die ziet er goed uit.

 

Ik tag niemand specifiek omdat ik hier niemand toe wil verplichten. Maar ik wil jullie graag allemaal uitnodigen om deze tag in te vullen. Laat zeker een linkje hier achter als je hem gedaan hebt, ik zou het graag willen lezen!

 

Q: kan jij je vinden in sommige antwoorden?

SHARE:

3 Responses

  1. sherry 22 maart 2015 / 09:07

    Leuke tag om te lezen. Ik kan me zeker wel herkennen in bepaalde dingen.

  2. Iep 22 maart 2015 / 09:12

    Wat een fijne tag! Ik herken heel veel dingen!
    Succes : )
    Liefs Iep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.