Wat ik deed toen ik weg was

DSC_0860 kopie 650

Jongens, wat is dat lang geleden! Ik heb zoveel zin om weer artikels te posten hier. Maar natuurlijk wil ik jullie eerst graag laten zien waar ik het zo druk mee had. Oh ja trouwens ik ben volledig geslaagd op mijn tweede jaar, yes!

Journalistiek

Ik zit alweer op het einde (wat gaat dat snel!) van mijn tweede jaar journalistiek. Nog één jaartje te gaan dus. Ik studeer in Mechelen maar je kan deze richting op verschillende plaatsen in België volgen. Mechelen is niet echt kort bij mijn deur (een uur rijden), maar ik koos deze plaats voor een reden. Een opleiding journalistiek bestaat uit 3 delen. Een deel print (kranten, magazines), een deel radio en een deel televisie.

In veel hogescholen moet je deze 3 disciplines doorheen je volle opleiding volgen. Maar stel dus dat je bijvoorbeeld televisie maar helemaal niets vindt, dan moet je het wel 3 volledige jaren doen. Waar ik ga, doe je ze het eerste jaar alle 3. In het tweede jaar kies je er twee, en in je laatste jaar specialiseer je in hetgeen wat je het liefste/beste doet.

 

Magazine

DSC_0860 kopie 700

DSC_0855 kopie 700

DSC_0858 kopie

DSC_0861 kopie

Ik koos in mijn tweede jaar voor een major print en minor televisie. Voor mijn major heb ik het hele jaar lang gewerkt aan een magazine, samen met twee super meiden van mijn klas. We kozen om een magazine te maken voor een jonge vrouw met dromen. Iemand die graag dingen wil doen, maar ze niet durft realiseren. Met ons magazine hopen we ze inspiratie en een duwtje in de rug te geven om er toch voor te gaan!

Het was hard werken, interviews afnemen, lay-outen en zo veel meer. Maar uiteindelijk is het eindresultaat er, en het mag best gezien worden. En jep, je kan hem online lezen!

P.s.: overal waar er grijze vlakken te zien zijn, staat oorspronkelijk reclame. Deze moesten we er helaas uithalen bij het online plaatsen van het magazine.

Het magazine is gemaakt in het kader van mijn opleiding en is dus niet te koop.

 

Q: Heb jij nog vragen of opmerkingen over mijn opleiding? Ik hoor het graag

 

6 Responses

 1. Merel 1 juli 2015 / 19:27

  Wauw, wat een superleuk magazine! Daar hebben jullie vast goede punten voor gekregen. Ik wist trouwens helemaal niet dat je in mechelen al in je tweede jaar specialiseert! Klinkt wel een stuk beter. Mechelen lijkt me sowieso een stuk beter. Mijn vriendje studeert journalistiek in Antwerpen op AP maar daar zijn veel dingen slecht geregeld helaas..

  • Silke 1 juli 2015 / 19:28

   Dankjewel Merel! En ja dat van in Antwerpen heb ik helaas ook vaak gehoord… Vrij veel studenten komen van Antwerpen naar onze school…

 2. SaSiBeau 1 juli 2015 / 19:28

  Amaai zo een mooi magazine, al mis ik wel een hoofdstuk van oude kleding oppimpen naar nieuwe stuks maar dat zal meer komen doordat ik meer met kledij maken bezig ben^^

  voor de rest zijn er super artikels in alleen het artikkel van alleen wonen vind ik nu het geld voor 2 personen eten een beetje veel…voor 4 personen is het hier een 400 ongeveer per maand (2 kinderen en 2 volwassenen)
  wij komen trouwens ruimschoots toe met alleen de pree van mijn man dus ben ikzelf huisvrouw om te zorgen voor onze kinderen.

  en natuurlijk gaat school voor op een blog, school is de toekomst voor later en die moet je echt niet opgeven

  veel succes met je 3de jaar
  Groetjes
  SaSiBeau

  • Silke 1 juli 2015 / 19:32

   Dankjewel voor het lieve complimentje! En wow, dat is wel voor enorm weinig geld, heb jij eventueel tips? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.