Vandaag gingen we barbecueën en we hadden veel lekkers gekocht. Maar hetgeen dat ik absoluut graag zelf maak is een aardappelsalade. In de winkels worden deze vaak met zoveel mayonaise gemaakt, dat het gewoon niet meer smakelijk is. Ik hou van een gewone simpele salade en daarom is voor jullie hier mijn recept voor aardappelsalade met mayonaise!
Wat je nodig hebt (voor 4 pers.)
- 10 aardappelen - light mayonaise - verse bieslook - verse peterselie - 1 teentje knoflook - 1 ajuin - peper - zout
De aardappelsalade
Kook de aardappelen in water met een snuifje zout. Prik in de aardappel om te checken of ze gaar zijn. Als de vork er makkelijk doorheen gaat, is het tijd om ze af te gieten. Als je dat gedaan hebt, hou je best het deksel erop, anders gaan ze uitdrogen.
Snij de ajuin, bieslook en peterselie en het teentje knoflook.
Snij de aardappelen in stukjes in een grote kom.
Voeg de bieslook, peterselie en de knoflook toe. Kruid met peper en zout en meng de salade voorzichtig. Bewaar nu in de frigo tot even voor je gaat eten.
Voeg net voor je aan tafel gaat nog de ajuin toe.
En natuurlijk niet te vergeten, de mayonaise. Meng het geheel goed en ziezo, all set!
Klaar!
Geniet van je barbecue of eender wel gerecht waarbij je deze aardappelsalade op tafel zet! Of zelfs als je gewoon enkel aardappelsalade eet (het leven is te kort om op je lijn te letten weet je wel).
Q: wat is voor jou onmisbaar bij een barbecue?
lekker gezond