Aardappelsalade met mayonaise

Aardappelsalade

Vandaag gingen we barbecueën en we hadden veel lekkers gekocht. Maar hetgeen dat ik absoluut graag zelf maak is een aardappelsalade. In de winkels worden deze vaak met zoveel mayonaise gemaakt, dat het gewoon niet meer smakelijk is. Ik hou van een gewone simpele salade en daarom is voor jullie hier mijn recept voor aardappelsalade met mayonaise!

Wat je nodig hebt (voor 4 pers.)

- 10 aardappelen
- light mayonaise
- verse bieslook
- verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 ajuin
- peper
- zout

 

De aardappelsalade

Aardappelsalade

Kook de aardappelen in water met een snuifje zout. Prik in de aardappel om te checken of ze gaar zijn. Als de vork er makkelijk doorheen gaat, is het tijd om ze af te gieten. Als je dat gedaan hebt, hou je best het deksel erop, anders gaan ze uitdrogen.

 

Aardappelsalade

Aardappelsalade

Aardappelsalade

Snij de ajuin, bieslook en peterselie en het teentje knoflook.

 

Aardappelsalade

Snij de aardappelen in stukjes in een grote kom.

 

Aardappelsalade

Aardappelsalade

Voeg de bieslook, peterselie en de knoflook toe. Kruid met peper en zout en meng de salade voorzichtig. Bewaar nu in de frigo tot even voor je gaat eten.

 

Aardappelsalade

Voeg net voor je aan tafel gaat nog de ajuin toe.

 

Aardappelsalade

En natuurlijk niet te vergeten, de mayonaise. Meng het geheel goed en ziezo, all set!

 

Klaar!

Aardappelsalade

Geniet van je barbecue of eender wel gerecht waarbij je deze aardappelsalade op tafel zet! Of zelfs als je gewoon enkel aardappelsalade eet (het leven is te kort om op je lijn te letten weet je wel).

 

Q: wat is voor jou onmisbaar bij een barbecue?

 

 

 

1 Response

  1. Yves De Pauw 12 november 2016 / 11:51

    lekker gezond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.