Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Ik weet niet wat er is met me, maar de laatste tijd wil ik minstens één keer per week vegetarisch eten. En als het kan dan ook nog eens iets met spinazie. En om het plaatje helemaal volledig te maken dan ook iets met pasta, want er is toch niets lekkerder? Dit is dus het resultaat: cannelloni met spinazie in tomatensaus.

Wat je nodig hebt (4 pers.)

- 16 cannelloni rolletjes
- 3 blikken tomatenstukjes (400 g.)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g.)
- 300 g ricotta kaas
- 5 à 6 eetlepels Parmezaanse kaas
- 3oo g gehakte spinazie in blokjes
- 1 bolletje light mozzarella kaas
- 1 ajuin
- 1 ei
- peper
- zout
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 3 theelepels rozemarijn
- 2 theelepels tijm
- 3 theelepels oregano
- 1 eetlepel suiker (optioneel)

 

Wat is cannelloni?

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Cannelloni is een buisje van ongeveer een handpalm groot. Je kan het met oneindig veel soorten vullingen opvullen.

 

De tomatensaus

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Zet een pot op het vuur en bak de ajuin in olie, laat een aantal minuutjes bakken. Voeg daarna de tomatenstukjes en tomatenpuree toe. Kruid daarna met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, tijm en rozemarijn. Laat even sudderen. Als je net zoals ik niet echt houdt van de bitterheid van tomaten, kan je de eetlepel suiker toevoegen. Dit neemt de bitterheid wat weg.

 

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Om een echte gladde tomatensaus te maken, kan je best de saus even mixen.

 

De spinazie vulling

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Laat de spinazieblokjes ontdooien in een kommetje en verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Als de spinazie ontdooit is meng je deze met de ricotta en Parmezaanse kaas. Meng daarna het ei erdoor. Kruid eventueel nog wat met peper en zout.

 

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Zoek een geschikte ovenschotel en bedek de bodem met een laagje tomatensaus.

 

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Vul je rolletjes met de spinazievulling en leg deze op het laagje van tomatensaus. De vulling krijg je makkelijk in de cannelloni met een spuitzak. Heb je geen spuitzak? Dan kan je het best zoals ik met je handen werken. Schuif de schotel in de oven voor ongeveer een halfuurtje. Leg in de laatste tien minuutjes plakjes mozzarella op de cannelloni rolletjes.

 

Klaar!

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

Cannelloni met spinazie in tomatensaus

En de cannelloni is klaar om op te smikkelen. Als je ‘m maakt, laat me zeker weten wat je er van vindt!

 

Q: Heb jij al ooit cannelloni gegeten?

 

 

1 Response

  1. Merel 7 augustus 2015 / 18:21

    Oh, dit lijkt me zo lekker! Een vriendin van mij had dit een keer meegebracht toen ze bij mij kwam eten, I loved it! Ik zou die canneloni’s wel later scheuren denk ik, maar dat fix ik wel met wat kaas ofzo :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *