Chocomousse van Kinderchocolade

Chocomousse van Kinderchocolade

Ooit al eens chocomousse van Kinderchocolade gegeten? Ik wel! Mijn vriend is een kei in koken, de nieuwe Jeroen Meus, zeg maar. En daar kan ik dus lekker van profiteren (hihi). Ook benieuwd naar dit unieke recept? Lees dan snel verder!

 

Wat je nodig hebt (voor 6-8 potjes)

  • 3 eieren
  • 1,75 dl room (minstens 30% vetgehalte)
  • 35 g kristalsuiker
  • 1,5 blaadje gelatine (blaadjes van 2g/stuk)
  • 195 g Kinderchocolade

 

Chocomousse van Kinderchocolade

  • Laat de gelatineblaadjes weken in water.
  • Splits de eieren.
  • Doe de suiker bij de eigelen en meng deze met de mixer tot een witte schuimige massa.
  • Smelt de chocolade en meng dit met de eigelen en de suiker.
  • Warm een klein beetje van de room op in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de warme room. Doe de room bij het chocolademengsel en meng.
  • Klop de eiwitten op met de mixer en meng dit met een spatel onder het chocolademengsel.
  • Klop de rest van de room op tot slagroom en meng dit ook onder het chocolademengsel.
  • Doe het mengsel in potjes en laat lang genoeg (ongeveer 5 uur) opstijven in de koelkast.

 

Et voila! Smullen maar!

Chocomousse van Kinderchocolade

 

Heb jij al eens een speciale chocomousse gemaakt?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.