Crumble van rabarber en appel

DSC_0594 kopie

Laatst ontdekte ik een heerlijk recept op Njam. Ideaal voor de zomer! Ik had nog nooit eerder een crumble gemaakt, maar het ging heel snel en het was super simpel. Bovendien was het ook nog eens super lekker! Ik deel graag met jullie mijn resultaat.

Wat je nodig hebt

  • 2 rabarber stengels
  • 2 appels
  • 100 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 limoen
  • 150 g bloem
  • 125 g amandelpoeder
  • 75 g bakboter

 

Hoe maak je het?

DSC_0565 kopie

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de rabarber en de appels. Schil de appels en snij ze samen met de rabarber in stukjes.
  • Doe de stukjes in een kom samen met de vanille, gember, het limoensap en de helft van het rietsuiker. Meng goed om en doe het in een vormpje.
  • Meng voor de crumble de bloem, het amandelpoeder, de rest van de suiker en de boter.
  • Strooi de crumble over de vormpjes. En zet ze een halfuurtje in de oven

Klaar!

 

Q: heb jij ooit een crumble gemaakt?

SHARE:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *