Hapjes: Mini – Worstenbroodjes

 Mini worstenbroodjes, zijn mijn favoriete hapjes bij Kerst. En het leukste is, dat het heel simpel is om ze zelf te maken.En het beste van al? Ze zijn nog lekkerder als je ze zelf maakt!

Wat je nodig hebt (voor 16 mini worstenbroodjes)

  • 2 kant en klare bladerdeegrollen
  • 3 ontdooide curryworsten
  • 1 eitje

Stap 1

Rol het bladerdeeg uit op tafel. Strooi eerst wat bloem op het oppervlak zodat je deeg niet blijft plakken.

Stap 2

 

 Leg de curryworsten op je deeg.

Stap 3

 

Plooi het deeg rond de curryworst. Plak het deeg al aan elkaar met eigeel. Snij het in kleine stukjes.

Stap 4

 

 

Ik koos ervoor om nog kleine vormpjes in mijn mini worstenbroodjes te maken met een mesje. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, de ster is meteen gemaakt.

Stap 5

Smeer het deeg in met eigeel.

Stap 6

 

Zet de worstenbroodjes 20 à 25 minuutjes in de oven op 180 graden.

Klaar!

 

Ziezo, klaar om op te dienen!

 

Q: Welke hapjes eet jij het liefst?

SHARE:

6 Responses

  1. elfie 29 januari 2016 / 09:23

    voor oeveel mensjes zijjn da ?

  2. vinnie 15 januari 2017 / 13:37

    Kan ik ze op voorhand bakken en dan een paar uurtjes later even opwarmen in de oven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *