Herfststoofpotje

Herfststoofpotje

Als het buiten regent en koud is, smaakt een stoofpotje nog beter! Dit is mijn ultieme recept voor een overheerlijk herfststoofpotje.

Wat je nodig hebt (voor 4 personen)

  • 750 g blokjes rundvlees
  • 125 ml rode wijn
  • 60 g bruine suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 ajuin
  • olijfolie
  • boter
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 125 ml rundsfond
  • 250 g Parijse champignons
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 tl oregano
  • Maïzena express
  • Krielaardappeltjes in de schil
  • Rozemarijn

 

Herfststoofpotje

Herfststoofpotje

Allereerst maken we de marinade voor het stoofvlees. Zet een pannetje op het vuur en laat de suiker smelten in de rode wijn. Voeg de knoflookteentjes toe met wat zout en peper. Als de suiker gesmolten is giet je het mengsel over het vlees. Laat ongeveer 20 minuutjes afkoelen op kamertemperatuur.

 

Herfststoofpotje

Neem een stoofpot en verhit er wat olijfolie in. Stoof de ajuin en bak de spekblokjes gaar.

 

Herfststoofpotje

Haal het vlees uit de marinade en laat het vlees op een hoog vuur dichtschroeien in de stoofpot.

 

Herfststoofpotje

Voeg de marinade, de rundfond, de tomatenpuree en de champignons toe. Kruid met oregano en de blaadjes laurier. Was de krielaardapeltjes schoon en snij ze in twee. Smelt boter in een pan en bak de aardappeltjes in de schil met wat rozemarijn. Laat het stoofpotje een uurtje sudderen. Om de saus te binden kan je op het einde wat maïzena toevoegen.

 

Herfststoofpotje

 

Ziezo, een heerlijk herfststoofpotje!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.