Tijdens de zomer heb ik graag een lichte maaltijd. Toen ik op Njam.tv zocht naar een recept, kwam ik voorbij dit recept. Ik gaf er een beetje mijn eigen draai aan, en het resultaat was heerlijk!
Wat je nodig hebt (4 pers.)
- 2 eetlepels abrikozenconfituur - 4 kipfilets - 5 perziken - 200 ml gevogeltefond - 1 eetlepel rozemarijn - draai van chilimolen - peper en zout - basmati rijst
Laten we beginnen
Schil de perziken en snij ze in partjes.
Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze in een braadpot tot ze bijna volledig doorbakken zijn.
Laat warm water koken en doe er een snuifje zout in. Als het water kookt doe je er de rijst in voor zo’n 10 minuten.
Doe de kipfilets even uit de pan. Blus de pan met de gevogeltefond. Laat daarna de abrikozenconfituur smelten in de fond. Kruid met de chilipeper en rozemarijn. Leg de kipfilets er terug in en laat nog een paar minuten sudderen. Je kan de saus binden indien je dit wilt met instant sausbinder.
Klaar!
Ziezo, klaar om op te smikkelen. Smakelijk!
Ik ben dol op kip. En Perzik. Dus dit recept ga ik zeker uitproberen! Klinkt heerlijk!
Zeker doen! Laat me zeker weten wat je ervan vond!
Wauw dit klinkt echt lekker. Ik zou er nooit op gekomen zijn om perziken bij mijn hoofdgerecht toe te voegen.