Koude pastasalade met kip en perzik

Koude pastasalade met kip en perzik
Net zoals aardappelsalade, maak ik een koude pastasalade liever zelf. Als je deze klaargemaakt in de supermarkt koopt, krijg je vaak meer saus dan de echte pasta. Ik ben echt verzot op perzik, geen wonder dus dat deze ook in mijn go to pastasalade zit. Kijk jij mee?

Dit heb je nodig (voor een grote kom):

- 500 gr Farfalle (pasta) 
- 3 à 4 gemarineerde kipfilets
- 175 gr geraspte worteltjes
- 3 blikjes van 140 gr perziken op sap
- Yoghurt (liefst light)
- Cocktailsaus

Zo doe je het

Koude pastasalade met kip en perzik
Snij de gemarineerde kipfilets in kleinere stukjes en bak ze met wat olijfolie in de pan. Eens gebakken laat je ze afkoelen in de pan.

 


Ondertussen kan je alvast warm water opzetten om de pasta te koken. Doe wat zout en olijfolie in het water. Als het water kookt kan je de farfalle koken. Dit is een vrij dikke pasta waardoor deze een langere gaartijd heeft dan andere pasta’s. Hou toch zeker rekening met een kwartiertje aan kooktijd.

 


Als je de pasta hebt afgegoten kan je er best nog wat koud water over laten stromen. Zo doe je het bloemige van de pasta weg en koel je de pasta al meteen af. Doe de pasta dan in een grote kom en voeg de kippenblokjes erbij.

 


Daarna kan je ook de worteltjes en de perziken erbij doen (ik snij de perziken wel nog in kleinere stukjes). En dan is het tijd voor wat saus natuurlijk! Ik hou mijn pasta graag luchtig en sappig. Daarom meng ik mijn gewone cocktailsaus altijd met een lichte yoghurt. Hoeveel je erbij doet hangt van je portie af, en ook of je graag veel saus eet of niet natuurlijk. Ik doe meestal de helft cocktailsaus en de helft yoghurt. En daarna…goed mengen!

 

Koude pastasalade met kip en perzik Koude pastasalade met kip en perzik

Ziezo, je heerlijke zelfgemaakte pastasalade is klaar, laat het smaken!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.