Overal zag ik het de laatste tijd verschijnen, lenterolletjes. Het leek me zo mooi en ik wou het absoluut ook proberen. Et voila, mijn eigen creatie, lenterolletjes met rundvlees. Kijk snel verder voor het recept!
Wat je nodig hebt (voor 4 pers.)
- 8 rijstvellen - rijstvermicelli - 2 geraspte wortels - sojascheuten - salademix - 3 minuutsteaks (dun gesneden steak) - zoetzure saus (zacht) - wilde rijst
Voor de marinade van het vlees
- 120 g bruine basterdsuiker - 2 knoflookteentjes - 250 ml rode wijn - zout - peper
Aan de slag!
Laat de rijstvellen weken in koud water tot ze slap zijn geworden. Leg ze dan goed gespreid uit op een vochtige handdoek. Doe erg voorzichtig want de vellen scheuren vrij gemakkelijk.
Rasp de worteltjes en snij de knoflook fijn voor de marinade.
Smelt op een vuur de basterdsuiker bij de wijn. Doe de knoflook er bij.
Laat de marinade even afkoelen en giet daarna over het vlees. Laat een halfuurtje marineren.
Doe de rijstvermicelli in een kom met warm (niet heet!) water. Zo wordt hij zacht.
Bak het rundvlees en stoof de sojascheuten tot ze nog een beetje knapperig zijn. Kook ondertussen ook de rijst.
Nu het echte werk, het rolletje maken. Wees erg voorzichtig met scherpe voorwerken, die kunnen snel het papier scheuren. Start met de harde voorwerpen onderaan. Ik begon met het rundvlees, daarop sla, sojascheuten, rijstvermicelli en ten slotte worteltjes.
Om het op te rollen plooi je best eerst de zijkanten dicht daarna pak je het vel bovenaan en trek je het over je groenten. Je mag een beetje drukken en zo rol je verder. Hier is een filmpje waar je het visueel kan zien.
Lenterolletjes met rundvlees
Je rolletje is klaar op op te smikkelen! Vergeet zeker niet te serveren met de zoetzure saus.
Q: heb jij al eens een lenterolletje gemaakt?
Mmm, ziet er goed uit! Ga ‘m opslaan en zeker een keertje proberen te maken! Dank voor het delen!
Hmmm dat ziet er heerlijk uit! Wat een creatie haha. Zou het zelf vegetarisch maken. Ben erg benieuwd naar die rijstvellen! Zie ze steeds vaker voorbij komen nu. 🙂