Pappardelle met gehaktsaus en pancetta

pappardelle met gehaktsaus en pancetta

Mij kan je altijd plezier doen met goed eten. Voornamelijk dan met een goede pasta. Deze pasta blijft mijn favoriet. Ik had deze al lang geleden online gezet. Maar met mijn blog steeds te vernieuwen, is dit recept van mijn blog verdwenen. Omdat ik er zo fan van ben, wil hem graag opnieuw met jullie delen.

Benodigdheden (4 personen)

pappardelle met gehaktsaus en pancetta

  • 400 g pappardelle
  • olijfolie
  • 125 g pancetta
  • 1 kleine ui
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 125 ml wildfond
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Stappen

 

pappardelle met gehaktsaus en pancetta

pappardelle met gehaktsaus en pancetta

Snij de ajuin, wortel, pancetta, selder en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Voeg de pancetta, ui, wortel, selderij en knoflook toe en fruit de groenten ongeveer  een kleine 10 minuten tot ze zacht zijn.

 

pappardelle met gehaktsaus en pancetta
Voeg het gehakt toe en bak dit tot het bruin is. Schenk de wijn erbij en laat deze minimaal tot de helft inkoken.

 

pappardelle met gehaktsaus en pancetta

Voeg de tomatenpuree, wildfond, zout en peper toe. Laat de saus op een heel laag vuurtje, zonder deksel, ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten sudderen. Kook de pasta in een grote pot met kokend water ongeveer 3-4 minuten als je hem graag al dente wilt.

 

Klaar!

pappardelle met gehaktsaus en pancetta

Giet de pasta af en doe de pasta in een schaal. Meng de saus erdoor en serveer met de parmezaan. Smakelijk!

SHARE:

3 Responses

  1. BySilke 28 april 2015 / 11:28

    Dat ziet er smakelijk uit! Zoveel ingrediënten ook, had ik nooit gedacht 🙂

  2. Karen 28 april 2015 / 11:53

    Hmmm pasta smaakt me altijd, leuk dat je dit recept deelt?

  3. Caro 3 mei 2015 / 16:39

    Mmmmmm, beste pasta ooit. Nu heb ik hier zoveel zin in!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.