Mij kan je altijd plezier doen met goed eten. Voornamelijk dan met een goede pasta. Deze pasta blijft mijn favoriet. Ik had deze al lang geleden online gezet. Maar met mijn blog steeds te vernieuwen, is dit recept van mijn blog verdwenen. Omdat ik er zo fan van ben, wil hem graag opnieuw met jullie delen.
Benodigdheden (4 personen)
- 400 g pappardelle
- olijfolie
- 125 g pancetta
- 1 kleine ui
- 1 grote wortel
- 1 stengel selderij
- 1 teentje knoflook
- 500 g rundergehakt
- 125 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 125 ml wildfond
- geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Stappen
Snij de ajuin, wortel, pancetta, selder en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Voeg de pancetta, ui, wortel, selderij en knoflook toe en fruit de groenten ongeveer een kleine 10 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak dit tot het bruin is. Schenk de wijn erbij en laat deze minimaal tot de helft inkoken.
Voeg de tomatenpuree, wildfond, zout en peper toe. Laat de saus op een heel laag vuurtje, zonder deksel, ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten sudderen. Kook de pasta in een grote pot met kokend water ongeveer 3-4 minuten als je hem graag al dente wilt.
Klaar!
Giet de pasta af en doe de pasta in een schaal. Meng de saus erdoor en serveer met de parmezaan. Smakelijk!
Dat ziet er smakelijk uit! Zoveel ingrediënten ook, had ik nooit gedacht 🙂
Hmmm pasta smaakt me altijd, leuk dat je dit recept deelt?
Mmmmmm, beste pasta ooit. Nu heb ik hier zoveel zin in!!!!