
Als je een grote fan bent van chocolade zoals ik, gaat dit je favoriete taart worden. Sachertorte leerde ik kennen op vakantie in Oostenrijk, één hapje en je bent verkocht! Een caloriebommetje, maar het helemaal waard!
Dit heb je nodig:
- 250 g donkere chocolade - 150 g boter of margarine - 125 g bloemsuiker - 100 g bruine suiker - 3 soeplepels cacaopoeder - 5 eieren - zout - 1 zakje vanillesuiker - 150 g bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 pot abrikozenconfituur (450 g) - 250 ml room
Zo doe je het

Voeg de chocolade, boter, bruine suiker en bloemsuiker samen in een pannetje dat op het vuur kan.

Doe het eigeel in een grote mengkom. Het eiwit doe je in een aparte kom om later op te kloppen.

Smelt de ingrediënten in het pannetje op een zacht vuur en voeg het toe aan je kom met het eigeel erin. Meng het onder het eigeel.

Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe aan je mengsel. Roer het goed onder.

Als je maar niet genoeg kan krijgen van chocolade, kan je ook nog een paar lepels cacaopoeder toevoegen aan het mengsel.

Doe de vanillesuiker bij het eiwit en klop het goed op.

Voeg het opgeklopte eiwit bij je mengsel en roer goed onder.

Verwarm de oven al voor op 175 graden. Leg bakpapier op de bodem van jouw bakvorm. Smeer wat boter aan de rand zodat je deze kan bebloemen.

Giet het deeg in je bakvorm en laat deze ongeveer een 45 à 50 minuten bakken in de oven.

Als hij doorbakken is ontvorm je de taart en laat je hem even afkoelen. Als hij niet meer heel erg warm is probeer je hem precies in het midden door te snijden.

Verwarm in een steelpannetje de confituur, zo kan je deze goed uitsmeren op jouw taart. Als je de taart doorgesneden hebt, smeer je op de onderste laag de abrikozenconfituur.

Het bovenste deel mag er dan weer op. Zet de taart eventjes (10 minuten ongeveer) in de frigo zodat de confituur kan opstijven.

Nu tijd voor de afwerking! Smelt de chocolade samen met de room op het vuur.

En dan het leukste gedeelte! Leg zeker iets onder jouw taart want hier ga je zeker en vast morsen. Giet de chocolade over de hele taart, zorg er ook zeker voor dat de randen goed bedekt zijn met de chocolade.

Zet de taart daarna zeker een uurtje terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

En dan kan het genieten pas écht beginnen! Zalig zo’n heerlijk stukje chocoladetaart. De abrikozenconfituur geeft de taart nog een heerlijk sappige, fruitige toets. Geniet ervan!
Ziet er heeeeeeerlijk uit! Ga er komend weekend eentje (of twee 😉 maken. Zag dat bij de dirk de donkere chocolade ook in de aanbieding was voor de liefhebbers! (https://www.kupino.nl/folders/dirk) Ik zal laten weten hoe het gaat! 😀
Super leuk om te horen. Laat erna zeker maar weten hoe het is verlopen! ?