Speculaasmousse

Speculaasmousse

Ik ben altijd al gek geweest op speculaas. Zeker de geur van versgebakken speculaas, heerlijk! Je kan nooit genoeg speculaas hebben in je leven dacht ik. Zo ontstond deze heerlijke speculaasmousse, aanvallen!

Wat je nodig hebt (voor 4 potjes)

  • 100 g speculaas
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 40g suiker
  • 335 ml room

 

Speculaasmousse

Speculaasmousse

Verbrokkel de speculaas in een kommetje en voeg de room eraan toe. Laat even weken tot ze papperig zijn.

 

Speculaasmousse

Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.

Speculaasmousse

Neem een andere kom en doe er de suiker en de eierdooiers in.

 

Speculaasmousse

Spatel voorzichtig het eiwit onder het mengsel van ei en suiker.

 

Speculaasmousse

Voeg de speculaas met room eraan toe.

 

Speculaasmousse

Roer het voorzichtig om tot je een luchtig mengsel krijgt.

 

Speculaasmousse

Laat een paar uurtjes (of indien nodig een nachtje) opstijven in de koelkast. Werk eventueel af met wat speculaaskruimels en smullen maar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *