Ik ben altijd al gek geweest op speculaas. Zeker de geur van versgebakken speculaas, heerlijk! Je kan nooit genoeg speculaas hebben in je leven dacht ik. Zo ontstond deze heerlijke speculaasmousse, aanvallen!
Wat je nodig hebt (voor 4 potjes)
- 100 g speculaas
- 2 eierdooiers
- 2 eiwitten
- 40g suiker
- 335 ml room
Speculaasmousse
Verbrokkel de speculaas in een kommetje en voeg de room eraan toe. Laat even weken tot ze papperig zijn.
Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.
Neem een andere kom en doe er de suiker en de eierdooiers in.
Spatel voorzichtig het eiwit onder het mengsel van ei en suiker.
Voeg de speculaas met room eraan toe.
Roer het voorzichtig om tot je een luchtig mengsel krijgt.
Laat een paar uurtjes (of indien nodig een nachtje) opstijven in de koelkast. Werk eventueel af met wat speculaaskruimels en smullen maar!