Tulbandcake met chocolade

Tulbandcake met chocolade

Vorig weekend maakte ik samen met mijn vriend voor het eerst een tulbandcake. En natuurlijk koos ik voor een chocolade cake, en hij was heerlijk!

Wat je nodig hebt

  • 170 g pure chocolade
  • 50 g cacaopoeder
  • 50 g amandelpoeder
  • 6 eieren
  • 300 g boter
  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 250 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

 

Tulbandcake met chocolade

 

Tulbandcake met chocolade

Laat de boter mals worden op kamertemperatuur en meng het met de rietsuiker en vanillesuiker.

 

Tulbandcake met chocolade

Voeg de eieren toe aan het mengsel.

 

Tulbandcake met chocolade

Voeg de cacaopoeder samen met het amandelpoeder en de bloem toe aan het mengsel.

 

 

Tulbandcake met chocolade

Smelt de chocolade voorzichtig in je microgolfoven en meng het onder het deeg.

 

Tulbandcake met chocolade

Doe het deeg in je een beboterde en bebloemde tulbandcake. Zet de cake 60 minuten in de oven op 180 graden.

 

Tulbandcake met chocolade

Ziezo, smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *