Mij kan je altijd plezier doen met wok en wat rijst. Gek genoeg had ik nog nooit wilde rijst gegeten, wat verrassend lekker is trouwens. En na heel de quinoa hype, vond ik dat ik het ook eens moest proberen.
Wat je nodig hebt (4 pers.)
- twee à drie zakjes wilde rijst - 500 g. gemarineerde kip - groentenmengeling naar keuze - 2 eetlepels vers gehakte gekrulde peterselie - 3 à 4 eetlepels quinoa salade - zout - 3 eetlepels wok saus - 1 eetlepel soja saus
Kook de rijst
Wilde rijst moet veel langer koken dan gewone rijst. De rijst die ik kocht moest 20 minuten koken. Dus je kan best voor je aan je wok zelf begint al je rijst koken. Vergeet de zout niet in het water!
Wok met kip en Quinoa
Snij de gemarineerde kip in reepjes. Doe wat olie in een wokpan en bak de reepjes bruin. Ze hoeven nog niet helemaal doorbakken zijn.
Als de reepjes een bruin kleurtje hebben mag je groenten toevoegen. Blus je pan met de soja saus en woksaus. Bak je groentjes een kleine 10 minuten.
Voeg daarna de peterselie en quinoa salade toe.
Klaar!
Heb je nog wat peterselie over? Gooi het niet weg, je kan het nog gebruiken als garnering. Smakelijk!
Q: at jij wel al eens wilde rijst?
Dit ziet er super lekker uit. Kan je ook wokken in een gewone pan?
Goh, een wokpan is het gemakkelijkst natuurlijk. Maar zolang je pan diep genoeg is, moet dat lukken! 🙂
Mmmm dat ziet er goed uit! Ik ben zot van wok 🙂