Wok met kip en quinoa

Wok met kip en Quinoa

Mij kan je altijd plezier doen met wok en wat rijst. Gek genoeg had ik nog nooit wilde rijst gegeten, wat verrassend lekker is trouwens. En na heel de quinoa hype, vond ik dat ik het ook eens moest proberen.

Wat je nodig hebt (4 pers.)

- twee à drie zakjes wilde rijst
- 500 g. gemarineerde kip
- groentenmengeling naar keuze
- 2 eetlepels vers gehakte gekrulde peterselie
- 3 à 4 eetlepels quinoa salade
- zout
- 3 eetlepels wok saus
- 1 eetlepel soja saus

 

Kook de rijst

Wok met kip en quinoa

Wilde rijst moet veel langer koken dan gewone rijst. De rijst die ik kocht moest 20 minuten koken. Dus je kan best voor je aan je wok zelf begint al je rijst koken. Vergeet de zout niet in het water!

 

Wok met kip en Quinoa

Wok met kip en Quinoa

Snij de gemarineerde kip in reepjes. Doe wat olie in een wokpan en bak de reepjes bruin. Ze hoeven nog niet helemaal doorbakken zijn.

 

Wok met kip en Quinoa

Als de reepjes een bruin kleurtje hebben mag je groenten toevoegen. Blus je pan met de soja saus en woksaus. Bak je groentjes een kleine 10 minuten.

 

Wok met kip en Quinoa

Voeg daarna de peterselie en quinoa salade toe.

 

Klaar!Wok met kip en Quinoa

Heb je nog wat peterselie over? Gooi het niet weg, je kan het nog gebruiken als garnering. Smakelijk!

 

Q: at jij wel al eens wilde rijst?

 

3 Responses

  1. sanne 14 juli 2015 / 19:09

    Dit ziet er super lekker uit. Kan je ook wokken in een gewone pan?

    • Silke 15 juli 2015 / 13:06

      Goh, een wokpan is het gemakkelijkst natuurlijk. Maar zolang je pan diep genoeg is, moet dat lukken! 🙂

  2. Marie 25 juli 2015 / 20:09

    Mmmm dat ziet er goed uit! Ik ben zot van wok 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *