
Ingrediënten (voor 4 pers.)
- 4 zalm stukjes
- boter
- 1-2 rol(len) bladerdeeg
- 100 gr grijze garnaaltjes
- 1 eetlepel vers gesneden peterselie
- 1-2 stengels selder
- 4/5 eetlepels witte wijn
- 1 ajuin
- 1 eitje
- paneermeel
- peper en zout
- eventueel een smeerborstel
- bakpapier
Stap 1
Doe boter in een kookpotje en laat smelten. Doe de ajuin en selder in de pot en laat bakken tot de groenten zacht zijn. Voeg dan de peterselie en garnaaltjes toe. Laat sudderen tot de garnaaltjes gaar zijn. Blus met de witte wijn en voeg zout en peper toe. Als de wijn bijna opgenomen is door het mengsel voeg je het paneermeel toe. Voeg beetje bij beetje toe totdat het mengsel aan elkaar begint te kleven.
Stap 2

Stap 3
Druk eventueel op de puntjes van je deeg zodat het pakketje dicht blijft. Om het deeg een mooi bruin glanzende kleur te geven gaan we het insmeren met een ei. Kluts een ei in een potje. Laat eigeel en eiwit samen. klop dit met een vork wat door mekaar. smeer het ei over de pakketjes met een smeerborstel. Heb je dit niet in huis kan je ook gewoon je handen gebruiken. Dit doe je met alle 4 zalmstukjes.
Stap 4
Leg de zalmstukjes op het bakpapier in de bakplaat. Wacht 30 minuten.
Klaar!
![]() |
Zalmpakketje geserveerd met puree |
Ziezo, je zalmpakketjes zijn klaar!
Je kan dit combineren met elk soort aardappelgerecht.