Thuis proberen wij minstens één keer per week vis te eten, lekker gezond. Het was nu al een tijdje geleden en ik besloot om vis klaar te maken op een simpele manier. Het resultaat? Zalm met een heerlijke preisaus. Lees verder voor het recept!
Wat je nodig hebt (4 pers.)
- 4 zalmfilets - 2 preiwitten - 25 cl light room - 15 cl witte wijn - 10 aardappelen - zout en peper - nootmuskaat - half blokje groentebouillon
Laten we beginnen
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Was de preiwitten schoon en snij ze in ringen.
Doe olie in een vispan en bak de zalmfilets. Kruid de filets met peper en zout.
Doe de witte wijn in een stoofpan en stoof de preiwit erin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de light room toe en laat het bouillonblokje smelten in de room.
Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en maak je er puree van. Voeg zout, peper en een beetje nootmuskaat toe. Maak de puree wat zachter met wat melk en een eidooier.
Klaar!
Laat die vitamine D maar komen!
Ik hou van zalm, wat is jouw favoriete vis?
Mm zalm is ook een van mijn favoriete vissoorten 😀