Zalm met preisaus

Zalm in preisaus

Thuis proberen wij minstens één keer per week vis te eten, lekker gezond. Het was nu al een tijdje geleden en ik besloot om vis klaar te maken op een simpele manier. Het resultaat? Zalm met een heerlijke preisaus. Lees verder voor het recept!

Wat je nodig hebt (4 pers.)

- 4 zalmfilets
- 2 preiwitten
- 25 cl light room
- 15 cl witte wijn
- 10 aardappelen
- zout en peper
- nootmuskaat
- half blokje groentebouillon

Laten we beginnen

Zalm in preisaus

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

 

Zalm in preisaus

Was de preiwitten schoon en snij ze in ringen.

 

Zalm in preisaus

Doe olie in een vispan en bak de zalmfilets. Kruid de filets met peper en zout.

 

Zalm in preisaus

Doe de witte wijn in een stoofpan en stoof de preiwit erin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

 

Zalm in preisaus

Voeg de light room toe en laat het bouillonblokje smelten in de room.

 

Zalm in preisaus

Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en maak je er puree van. Voeg zout, peper en een beetje nootmuskaat toe. Maak de puree wat zachter met wat melk en een eidooier.

 

Klaar!

Zalm in preisaus

Laat die vitamine D maar komen!

 

Ik hou van zalm, wat is jouw favoriete vis?

 

 

1 Response

  1. Ines 14 september 2015 / 00:03

    Mm zalm is ook een van mijn favoriete vissoorten 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.