Eindelijk zon! En van zodra de zon schijnt heb ik zin om lekker gezond te eten. Niet dat pita erg gezond is, maar er zitten wel groentjes in (haha). Ik wil jullie graag laten zien welke pita’s ik gemaakt heb.
Vlees
Ik besloot om twee soorten vlees te kopen zodat je afwisseling hebt. Beide kan je zo bereid al in de winkel vinden.
Groentjes
Als groentjes kocht ik de basis zoals sla, tomaat en wortel. Ik gebruik tussen broodjes als kebap, pita of wrap het liefst ijsbergsla. Gewone sla gaat wat slap hangen als je het tussen een broodje doet. Ook nam ik wat maïs, waterkers en perzik mee, wat super lekker is bij kip. Ik zag in de winkel een bakje met vier soorten garnituur in, wat me ook handig leek.
Sauzen
Op een broodje heb ik het liefst cocktail of andalousesaus. Maar natuurlijk kan je vrijwel alles gebruiken. Ook een vinaigrette zou niet verkeerd zijn.
Wat is pita?
Pita is een plat broodje. Je stopt er inhoud in door hem eerst open te snijden. Zo krijg je precies een zakje. Ik heb ooit eens gelezen dat ze het in sommige landen ook gewoon gebruiken als een bord, haha. Je warmt het in de oven op voor je er groentjes in stopt (5 min op 180 graden).
Originele pita
Het eerste broodje is een traditioneel broodje. Met pitavlees en rode paprika, ijsbergsla, worteltjes en cocktailsaus.
Pita met kip en perzik
Deze is een echte lente pita. Een broodje met kip, sla, wortel, waterkers, maïs en perzik. Oh ja, en saus natuurlijk!
Yum yum yum. Is pitavlees gewoon niet hetzelfde als kipfilet in dunne reepjes? 😀 Of was het van een andere dier? Anywho, zelfgemaakte pita is zo lekker! Ik ben benieuwd hoe je lente pita zou smaken 🙂
Het was héél lekker!
Pita met kip en perzik klinkt zo ontzettend lekker!