Pittige ovenschotel met kip en aardappelpuree

Ovenschotel met kip en aardappelpuree

Als ik kook voor familie maak ik graag iets klaar dat ik het moment zelf gewoon hoef op te warmen. Dat resulteert dan vaak in een ovenschotel met pasta. Maar deze keer wou ik eens iets anders proberen. Ik kwam terecht bij dit recept van Kookmutsjes  en besloot het uit te proberen.

Wat je nodig hebt (voor 8 personen)

  • 10 aardappels
  • Uienpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Cayennepeper
  • Komijn
  • Paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 1 kg kipfilet
  • 3 ajuien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 wortels
  • 2 keteltjes kippenbouillon
  • Ketchup
  • 300 g Philadelphia kaas
  • 10 Plakjes cheddar kaas
  • geraspte gratin kaas

 

Zo doe je het

Snij de groentes en één ajuin fijn. Wij gebruikten een gele, oranje en paarse wortel. Ze verschillen helemaal niet in smaak, maar het geeft een mooie kleurentoets aan je gerecht.

 

Ovenschotel met kip en aardappelpuree

Schil en kook de aardappelen. Na het afgieten van de aardappelen maak je er puree van. Voeg eventueel wat melk toe als de puree droog is. Kruid de puree met wat uienpoeder, cayennepeper, zwarte peper en een snuifje zout.

 

Ovenschotel met kip en aardappelpuree

Stoof de ajuin en groenten aan in een pot en doe de blokjes kip erbij.

 

 

Ovenschotel met kip en aardappelpuree

Neem een ovenschotel en verdeel de puree over de bodem. De plakjes cheddarkaas leg je erbovenop.

 

Ovenschotel met kip en aardappelpuree

Kruid het kipmengsel met komijn, cayennepeper, paprikapoeder en peper. Voeg één bouillonketeltje en 10 eetlepels ketchup toe. Laat het even inkoken en maak het indien nodig wat dikker met een sausbinder. Leg het mengsel bovenop de laag puree. Voor de laatste laag stoof je de overige twee ajuinen aan en voeg je de Philadelphia kaas en het bouillonketeltje eraan toe. Kruid met cayennepeper, zwarte peper en knoflookpoeder.

 

Ovenschotel met kip en aardappelpuree

Werk af met gratinkaas en zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor 20 minuten.

Smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *