Hoe je huid scrubben | All About

 

Hoe je huid scrubben

Oké ik geef toe, ik scrub mijn huid véél te weinig. Waarom moet je scrubben? Hoe vaak moet je scrubben? En welke scrubs bestaan er? Ik probeer het even te verduidelijken.

Waarom scrubben?

Onze huid vernieuwt zich dagelijks, vooral als je nog jong bent. Daarom is het ook fijn voor je huid om je oude huidcellen weg te scrubben. Zo heeft je huid weer de kans om te ademen en te vernieuwen. Ook mogelijke acne ga je door het scrubben verwijderen. Voor je zelfbruiner smeert kan je jouw huid ook best eens scrubben. Zo gaat je huid mooi egaal bruin worden.

Wat is een scrub?

Hoe je huid scrubben

Een scrub is een zalfje met fijne of groffe korrels in. Die korrels verwijderen de dode huidcellen van je gezicht. De grootte van de korrel in de scrub varieert. In gezichtscrubs vind je vaak een fijnere korrel dan in scrubs voor je lichaam. De huid rond je benen is namelijk dikker dan die van je gezicht.

Hoe scrub je je gezicht?

Hoe je huid scrubben

Je kan de scrub aanbrengen op een speciale scrubhandschoen, die wat ruwer aanvoelt. Maar je kan ook gewoon een washandje gebruiken. Belangrijk is, dat je niet te hard scrubt. Het is enkel de bedoeling dat je de dode huidcellen gaat verwijderen, hier heb je echt niet veel kracht voor nodig. Als je te hard scrubt gaat je huid rood en geïrriteerd uitslagen.

Hoe vaak moet ik mijn huid scrubben?

Dat hangt eerst en vooral af van je huidtype. Als je een gevoelige huid hebt, scrub je best minder vaak. Het varieert dus van 2 keer per week tot 2 keer per maand. Voor mensen met een vettere huid raad ik minstens 1 keer per week wel aan.

Na het scrubben

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Als je je huid net onder handen hebt genomen, is het altijd aangenaam om een lichte crème aan te brengen.

 

 Q: Scrub jij je huid regelmatig?

SHARE:

5 Responses

    • Silke 8 maart 2015 / 20:13

      Oh super leuk! Maar ik heb hem nog niet zo lang geleden gedaan, dus ik ga deze even overslaan. Wel super fijn dat jullie aan mij dachten!

  1. Eva 9 maart 2015 / 21:13

    Leuk om te lezen! Ik heb een erg vette huid dus ik probeer toch elke week te scrubben 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.